Blue Flower

Proiectare instalații apă-canal

Proiectul se începe prin modelarea diverselor sisteme de alimentare cu apa și canalizare existente, în special prin utilizarea modelului rețelei de distribuție.

Proiectantul determină criteriile de eficiență, incluzând presiunile minime și maxime acceptabile, calibrează modelul existent al sistemului de alimentare cu apă și canalizare în raport cu domeniul valorilor observate în diverse zone, pentru o funcționare în condiții normale. Proiectantul examinează modelul în scopul depistării deficiențelor critice în sistem.

Pe baza dezvoltării proiectului, proiectanții sunt în măsură să calculeze viitoarele necesități pentru diverse sisteme de alimentare cu apă și canalizare. De asemenea, aceștia pot adăuga noi componente în sistem, cum ar fi conducte, pompe, rezervoare, vane și pot înlocui oricând unele din cele existente.

Proiectanții pot regla diversele operații necesare pentru a converge spre necesitățile proiectate pe sistemul respectiv, iar în cele din urmă pot alege soluțiile optime de realizare.